Blog

De schaal van Scoville

De schaal van Scoville

De Scovilleschaal is een maat die in 1912 door Wilbur L. Scoville is bedacht.

Hij meet de pikantheid (pikante warmte) van pepers en ander pikant voedsel. Hij loopt van 0 tot 16.000.000 SHU's`

28 juli 2022
Agave Siroop

Agave Siroop

Agave siroop is een biologische zoetstof die van nature wordt gewonnen als een melkachtig wit sap van de ananas vormige kern (Pinas) van de Blue Weber Agave, een cactus-achtige plant afkomstig uit …
17 mei 2022
Wat is Vriesdrogen?

Wat is Vriesdrogen?

Vriesdrogen is een techniek, die wordt toegepast voor het conserveren van levensmiddelen en geneesmiddelen. Het is een industriële methode om zaken te drogen bij temperaturen onder het vriespunt.

1 februari 2022
Wat zijn Antioxidanten?

Wat zijn Antioxidanten?

Antioxidanten zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade aanrichten in ons lichaam. Vrije radicalen zijn agressieve moleculen, die ontstaan bij oxidatieprocessen in ons lichaam...
26 oktober 2021
Vitaliteitsprogramma

Vitaliteitsprogramma

Maak nu kennis met ons vitaliteitsprogramma!

Reinig je lichaam in de detoxfase. Verhoog je weerstand in de fase energie en immuniteit en houd je gezondheid op peil in de Onderhoudsfase

13 oktober 2021
Wat is Kiemarm?

Wat is Kiemarm?

Voeding bevat verschillende microben, zoals bacteriën en ziektekiemen. Biologische ingrediënten bevatten van nature veel meer microben dan conventionele ingrediënten. Dit komt omdat biologische voeding niet met pesticiden wordt behandeld
12 augustus 2021
Biologische Kokosolie uit de Filipijnen en Indonesië

Biologische Kokosolie uit de Filipijnen en Indonesië

Kokosnootolie is een populair ingrediënt in de voedings- en cosmetica-industrie. Onze kokosolie is Fairtrade en wordt op een eerlijke manier gemaakt en betaald.
12 augustus 2021
Brochure

Brochure

Neem een kijkje achter de schermen bij uw groothandel voor biologische producten en leer alles over biologische producten, uw eigen merk, onze webshop, ons bedrijf en de mensen achter dit bedrijf

2 juli 2021
Wanneer mag het BIO logo worden gebruikt?

Wanneer mag het BIO logo worden gebruikt?

Als u er voor kiest om biologische producten te verkopen dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Wat het bio label inhoud en waar u op moet letten kunt u hier lezen...
8 april 2021
Hygroscopie

Hygroscopie

Hygroscopie betekent 'wateraantrekkend'. Het woord komt uit het Grieks. Een hygroscopisch product onttrekt water uit de lucht.

22 december 2020
Acai Poeder Gevriesdroogd Biologisch (EUTERPE OLERACEA)

Acai Poeder Gevriesdroogd Biologisch (EUTERPE OLERACEA)

De acai of "kool palm" is een tropische palmboom afkomstig uit het Amazone regenwoud in Zuid-Amerika. Het groeit overvloedig in de uiterwaarden of Varzea van het Amazone stroomgebied in Brazilië, w…

25 mei 2020
Ayurvedische Kruiden

Ayurvedische Kruiden

Ashwagandha betekent ‘paardengeur’. De smaak bestaat uit een combinatie van bittere samentrekking (rasa), zoet na vertering (vipaka) en heet als effect (virya). Van deze plant worden de wortels geb…
25 mei 2020
Baobab Poeder BIO

Baobab Poeder BIO

De baobab boom, Adansonia Digitata, groeit van nature in tropisch Afrika, maar is ook met succes geïntroduceerd in andere regio's, bijvoorbeeld in Madagaskar en India. Deze boom is in zijn jonge ja…
25 mei 2020
Bijenpollen Biologisch

Bijenpollen Biologisch

Een van de oudst bekende honing producten is bijenpollen - gemengde stuifmeelkorrels die worden verzameld door de vrouwelijke werkbijen uit een grote verscheidenheid aan planten. Het stuifmeel van …
25 mei 2020
Lucuma BIO

Lucuma BIO

Lucuma wordt gekweekt in de Peruaanse hooglanden sinds 200 na Christus, toen de oude Moche mensen als eerste de smaak van deze unieke karamelzoete vruchten ontdekten. Het fruit had zowel voedzame e…
25 mei 2020
Gerstegras NZ BIO

Gerstegras NZ BIO

De Canterbury Plains in Nieuw-Zeeland worden beschouwd als een van de beste regio's in de wereld voor de teelt van tarwegras en gerstegras

Het zuivere gletsjerwater van de Zuidelijke Alpen stuurt …

25 mei 2020
Boekweit Bio

Boekweit Bio

Verrassend genoeg is boekweit geen graan, maar in feite een vrucht uit dezelfde familie als rabarber. Omdat het dezelfde kenmerken bezit als graangewassen, wordt het vaak daarbij geplaatst en gebru…
25 mei 2020
Cacaobonen Raw

Cacaobonen Raw

De cacao boom, van origine uit de vruchtbare bossen van Zuid-Amerika, staat niet alleen bekend om zijn unieke smaak, maar ook om zijn therapeutische en voedzame eigenschappen. Zijn Latijnse naam – …
25 mei 2020
Cacaoboter Raw

Cacaoboter Raw

De cacao boom, van origine uit de vruchtbare bossen van Zuid-Amerika, staat niet alleen bekend om zijn unieke smaak, maar ook om zijn therapeutische en voedzame eigenschappen. Zijn Latijnse naam – …
25 mei 2020
Cacaonibs Raw

Cacaonibs Raw

De cacaoplant stamt uit de vruchtbare bossen in het Amazonegebied in Zuid-Amerika. Hier zijn ze nog steeds in het wild te vinden. De dichtbegroeide bomen vormen de middenlaag van het regenwoud, waa…
25 mei 2020
Cacaopasta Raw Bio

Cacaopasta Raw Bio

De cacao boom, van origine uit de vruchtbare bossen van Zuid-Amerika, staat niet alleen bekend om zijn unieke smaak, maar ook om zijn therapeutische en voedzame eigenschappen. Zijn Latijnse naam – …
25 mei 2020
  • De schaal van Scoville

    De schaal van Scoville

    De Scovilleschaal is een maat die in 1912 door Wilbur L. Scoville is bedacht.

    Hij meet de pikantheid (pikante warmte) van pepers en ander pikant voedsel. Hij loopt van 0 tot 16.000.000 SHU's`

    28 juli 2022
  • Agave Siroop

    Agave Siroop

    Agave siroop is een biologische zoetstof die van nature wordt gewonnen als een melkachtig wit sap van de ananas vormige kern (Pinas) van de Blue Weber Agave, een cactus-achtige plant afkomstig uit …
    17 mei 2022
  • Wat is Vriesdrogen?

    Wat is Vriesdrogen?

    Vriesdrogen is een techniek, die wordt toegepast voor het conserveren van levensmiddelen en geneesmiddelen. Het is een industriële methode om zaken te drogen bij temperaturen onder het vriespunt.

    1 februari 2022
  • Wat zijn Antioxidanten?

    Wat zijn Antioxidanten?

    Antioxidanten zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade aanrichten in ons lichaam. Vrije radicalen zijn agressieve moleculen, die ontstaan bij oxidatieprocessen in ons lichaam...
    26 oktober 2021
  • Vitaliteitsprogramma

    Vitaliteitsprogramma

    Maak nu kennis met ons vitaliteitsprogramma!

    Reinig je lichaam in de detoxfase. Verhoog je weerstand in de fase energie en immuniteit en houd je gezondheid op peil in de Onderhoudsfase

    13 oktober 2021
  • Wat is Kiemarm?

    Wat is Kiemarm?

    Voeding bevat verschillende microben, zoals bacteriën en ziektekiemen. Biologische ingrediënten bevatten van nature veel meer microben dan conventionele ingrediënten. Dit komt omdat biologische voeding niet met pesticiden wordt behandeld
    12 augustus 2021
  • Biologische Kokosolie uit de Filipijnen en Indonesië

    Biologische Kokosolie uit de Filipijnen en Indonesië

    Kokosnootolie is een populair ingrediënt in de voedings- en cosmetica-industrie. Onze kokosolie is Fairtrade en wordt op een eerlijke manier gemaakt en betaald.
    12 augustus 2021
  • Brochure

    Brochure

    Neem een kijkje achter de schermen bij uw groothandel voor biologische producten en leer alles over biologische producten, uw eigen merk, onze webshop, ons bedrijf en de mensen achter dit bedrijf

    2 juli 2021
  • Wanneer mag het BIO logo worden gebruikt?

    Wanneer mag het BIO logo worden gebruikt?

    Als u er voor kiest om biologische producten te verkopen dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Wat het bio label inhoud en waar u op moet letten kunt u hier lezen...
    8 april 2021
  • Hygroscopie

    Hygroscopie

    Hygroscopie betekent 'wateraantrekkend'. Het woord komt uit het Grieks. Een hygroscopisch product onttrekt water uit de lucht.

    22 december 2020
  • Acai Poeder Gevriesdroogd Biologisch (EUTERPE OLERACEA)

    Acai Poeder Gevriesdroogd Biologisch (EUTERPE OLERACEA)

    De acai of "kool palm" is een tropische palmboom afkomstig uit het Amazone regenwoud in Zuid-Amerika. Het groeit overvloedig in de uiterwaarden of Varzea van het Amazone stroomgebied in Brazilië, w…

    25 mei 2020
  • Ayurvedische Kruiden

    Ayurvedische Kruiden

    Ashwagandha betekent ‘paardengeur’. De smaak bestaat uit een combinatie van bittere samentrekking (rasa), zoet na vertering (vipaka) en heet als effect (virya). Van deze plant worden de wortels geb…
    25 mei 2020
  • Baobab Poeder BIO

    Baobab Poeder BIO

    De baobab boom, Adansonia Digitata, groeit van nature in tropisch Afrika, maar is ook met succes geïntroduceerd in andere regio's, bijvoorbeeld in Madagaskar en India. Deze boom is in zijn jonge ja…
    25 mei 2020
  • Bijenpollen Biologisch

    Bijenpollen Biologisch

    Een van de oudst bekende honing producten is bijenpollen - gemengde stuifmeelkorrels die worden verzameld door de vrouwelijke werkbijen uit een grote verscheidenheid aan planten. Het stuifmeel van …
    25 mei 2020
  • Lucuma BIO

    Lucuma BIO

    Lucuma wordt gekweekt in de Peruaanse hooglanden sinds 200 na Christus, toen de oude Moche mensen als eerste de smaak van deze unieke karamelzoete vruchten ontdekten. Het fruit had zowel voedzame e…
    25 mei 2020
  • Gerstegras NZ BIO

    Gerstegras NZ BIO

    De Canterbury Plains in Nieuw-Zeeland worden beschouwd als een van de beste regio's in de wereld voor de teelt van tarwegras en gerstegras. 

    Het zuivere gletsjerwater van de Zuidelijke Alpen stuurt …

    25 mei 2020
  • Boekweit Bio

    Boekweit Bio

    Verrassend genoeg is boekweit geen graan, maar in feite een vrucht uit dezelfde familie als rabarber. Omdat het dezelfde kenmerken bezit als graangewassen, wordt het vaak daarbij geplaatst en gebru…
    25 mei 2020
  • Cacaobonen Raw

    Cacaobonen Raw

    De cacao boom, van origine uit de vruchtbare bossen van Zuid-Amerika, staat niet alleen bekend om zijn unieke smaak, maar ook om zijn therapeutische en voedzame eigenschappen. Zijn Latijnse naam – …
    25 mei 2020
  • Cacaoboter Raw

    Cacaoboter Raw

    De cacao boom, van origine uit de vruchtbare bossen van Zuid-Amerika, staat niet alleen bekend om zijn unieke smaak, maar ook om zijn therapeutische en voedzame eigenschappen. Zijn Latijnse naam – …
    25 mei 2020
  • Cacaonibs Raw

    Cacaonibs Raw

    De cacaoplant stamt uit de vruchtbare bossen in het Amazonegebied in Zuid-Amerika. Hier zijn ze nog steeds in het wild te vinden. De dichtbegroeide bomen vormen de middenlaag van het regenwoud, waa…
    25 mei 2020
  • Cacaopasta Raw Bio

    Cacaopasta Raw Bio

    De cacao boom, van origine uit de vruchtbare bossen van Zuid-Amerika, staat niet alleen bekend om zijn unieke smaak, maar ook om zijn therapeutische en voedzame eigenschappen. Zijn Latijnse naam – …
    25 mei 2020
Copyright © 2022 Vehgro. Alle rechten voorbehouden.