Maandelijkse archieven: Mei 2020

  1. Acai Poeder Gevriesdroogd Biologisch (EUTERPE OLERACEA)

    gevriesdroogd acai poeder

    De acai of "kool palm" is een tropische palmboom afkomstig uit het Amazone regenwoud in Zuid-Amerika. Het groeit overvloedig in de uiterwaarden of Varzea van het Amazone stroomgebied in Brazilië, w…

    Lees meer »
  2. Ayurvedische Kruiden

    Ayurvedische kruiden
    Ashwagandha betekent ‘paardengeur’. De smaak bestaat uit een combinatie van bittere samentrekking (rasa), zoet na vertering (vipaka) en heet als effect (virya). Van deze plant worden de wortels geb…
    Lees meer »
  3. Baobab Poeder BIO

    baobab poeder
    De baobab boom, Adansonia Digitata, groeit van nature in tropisch Afrika, maar is ook met succes geïntroduceerd in andere regio's, bijvoorbeeld in Madagaskar en India. Deze boom is in zijn jonge ja…
    Lees meer »
  4. Bijenpollen Biologisch

    bijenpollen
    Een van de oudst bekende honing producten is bijenpollen - gemengde stuifmeelkorrels die worden verzameld door de vrouwelijke werkbijen uit een grote verscheidenheid aan planten. Het stuifmeel van …
    Lees meer »
  5. Lucuma BIO

    Lucuma BIO
    Lucuma wordt gekweekt in de Peruaanse hooglanden sinds 200 na Christus, toen de oude Moche mensen als eerste de smaak van deze unieke karamelzoete vruchten ontdekten. Het fruit had zowel voedzame e…
    Lees meer »
  6. Gerstegras BIO

    Gerstegras Nieuw Zeeland

    De Canterbury Plains in Nieuw-Zeeland worden beschouwd als een van de beste regio's in de wereld voor de teelt van tarwegras en gerstegras. 

    Het zuivere gletsjerwater van de Zuidelijke Alpen stuurt …

    Lees meer »
  7. Boekweit Bio

    Gekiemd Boekweit
    Verrassend genoeg is boekweit geen graan, maar in feite een vrucht uit dezelfde familie als rabarber. Omdat het dezelfde kenmerken bezit als graangewassen, wordt het vaak daarbij geplaatst en gebru…
    Lees meer »
  8. Cacaobonen Raw

    cacaobonen raw banner
    De cacao boom, van origine uit de vruchtbare bossen van Zuid-Amerika, staat niet alleen bekend om zijn unieke smaak, maar ook om zijn therapeutische en voedzame eigenschappen. Zijn Latijnse naam – …
    Lees meer »
  9. Cacaoboter Raw

    Cacao Boter
    De cacao boom, van origine uit de vruchtbare bossen van Zuid-Amerika, staat niet alleen bekend om zijn unieke smaak, maar ook om zijn therapeutische en voedzame eigenschappen. Zijn Latijnse naam – …
    Lees meer »
  10. Cacaopasta Raw Bio

    cacao pasta
    De cacao boom, van origine uit de vruchtbare bossen van Zuid-Amerika, staat niet alleen bekend om zijn unieke smaak, maar ook om zijn therapeutische en voedzame eigenschappen. Zijn Latijnse naam – …
    Lees meer »