Gerstegras NZ BIO

Gerstegras NZ BIO

Gerstegras NZ BIO


HORDEUM VULGARE L.


ACHTERGROND GERSTEGRAS NZ

De Canterbury Plains in Nieuw-Zeeland worden beschouwd als een van de beste regio's in de wereld voor de teelt van tarwegras en gerstegras. Het zuivere gletsjerwater van de Zuidelijke Alpen stuurt zoet irrigatiewater naar de laaggelegen vruchtbare grond, terwijl de schone, zuivere lucht en veel zon zorgen voor uitstekende voorwaarden voor de ontwikkeling van deze voedzame grassen. Ongeveer 80% van de gewassen van het land komt uit dit gebied. Hierdoor zijn de Canterbury Plains vaak aangeduid als de 'graanschuur van Nieuw-Zeeland' en bekend om hun groene lappendeken van landbouwgrond. Nieuw Zeeland's Tarwegras en Nieuw Zeeland's Gerstegras worden geoogst voordat de plant volwassen wordt en graan produceert. Ze hebben de neiging om langzaam te ontwikkelen in de wintermaanden, waarin ze een schat aan vitaminen, mineralen en essentiële micronutriënten verzamelen. Het duurt ongeveer 200 dagen voor de groene scheuten op hun maximale voedingswaarde capaciteit zitten. De grassprieten hebben dan een hoogte tussen de 7-10 centimeter. Het is belangrijk om te oogsten op dit cruciale punt in de levenscyclus van de grassen. Een latere oogst kan resulteren in een afname van waardevolle voedingsstoffen, omdat de enzymatische en fotosynthetische activiteit van de plant begint te dalen. Hoewel tarwe en gerst worden meestal geassocieerd met een bleke, gouden kleur, hebben de grassen meer gemeen met groene bladgroenten dan graanproducten (dus ze zijn beide glutenvrij). Het is het groen van de jonge scheuten wat hun voedingswaarde bevat. Ze hebben een hoge concentratie van het groene pigment chlorofyl; een belangrijk onderdeel van de fotosynthese, waarbij planten licht van de zon omzetten in chemische energie voor groei.

VERWERKING GERSTEGRAS

Onze tarwe -en gerstegras wordt geoogst in de fase net voor energieverschuivingen binnen de plant, voordat hij overgaat tot de productie van graan. De voedingsstoffen zijn dus op hun hoogtepunt en elke volgende stap van verwerking zorgt ervoor dat deze voedingsstoffen zoveel mogelijk belanden in de uiteindelijke poedervormige producten. Na het snijden wordt het gras snel overgebracht naar een verwerkingscentrum waar alleen de beste kwaliteit bladeren worden geselecteerd voor het wassen en blancheren. Dit laatste proces omvat het kort verwarmen van het gras in water, zodat de vezelachtige structuur wordt verzacht en bacteriën zijn geëlimineerd. Blancheren voorkomt ook het verlies van kleur en smaak, wat resulteert in de karakteristieke levendige groene tint van onze producten en hun langdurige versheid. Vervolgens ondergaat het gras een drogingproces onder gecontroleerde temperatuur, alvorens te worden vermalen tot fijne deeltjes in speciale gemaakte machines. De producten zijn speciaal verzegeld en verpakt om een veilige opslag te garanderen voor twee jaar. Tarwegras is over het algemeen zoeter dan barleygrass, gekenmerkt door een milde en enigszins bittere smaak.

GEZONDE EIGENSCHAPPEN GERSTEGRAS POEDER

Aangezien deze twee producten van dezelfde biologische leverancier in Nieuw-Zeeland komen, zijn ze geteeld in de ideale omgeving voor het ontwikkelen van hun gewaardeerde voedingsrijke samenstelling. Als zodanig hebben zij vele gedeelde voordelen voor de gezondheid. Zowel ons tarwegras als ons gerstegras poeder is rijk aan eiwitten, per gram hoger dan melk en eieren en vergelijkbaar met vele soorten vlees en vis. Eiwit draagt bij aan groei en onderhoud van spiermassa. Het draagt ook de instandhouding van sterke botten. Ze zijn rijk aan ijzer. Onze Nieuw-Zeelandse tarwe- en gerstegras poeders bevatten ook veel calcium, wat bijdraagt aan de instandhouding van normale botten en tanden, de werking van het zenuwstelsel en de spierfunctie. Vanwege het hoge calciumgehalte worden barleygrass en gerstegras vaak aangeduid als "alkalische voeding", die worden verondersteld om overtollige zuren in het lichaam te corrigeren.

Gevoed door de rijke alluviale gronden van Nieuw-Zeeland Canterbury Plains, zijn onze biologische tarwe- en barleygrass poeders geoogst op hun voedingswaardige piek. Ze bevatten daardoor een schat aan vitamines en mineralen. Meng ze met water aan om groene sappen te maken, of combineer ze met andere superfoods voor een vers proeverij en gezondheid bevorderende smoothie.

  1. Gerstegras (Nieuw Zeeland) Biologisch
    Gerstegras (Nieuw Zeeland) Biologisch SKU: 40008-conf
    Vanaf € 6,78 incl. BTW: € 7,39
    + -

 

25 mei 2020
Copyright © 2022 Vehgro. Alle rechten voorbehouden.