Ingrediënten:
- 1 ½ eelt poedersuiker
- 125 gr Rietsuiker Poeder BIO
- 2 Eieren
- 125 gr haver-, glutenvrij haver- of boekweitmeel
- Een snufje himalaya zout
- ½ theelepel bakpoeder
- 3.5 eetlepel biologisch cacao poeder
- 125 gr Boter
Optioneel
- 1 Reep melk chocolade
- 8 Witte chocolade-eitjes
Benodigdheden
- Mixer
- Papieren muffin vormpjes
- Muffinbakvormpjes
- Mengkom
- Zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Doe de boter en suiker in een kom en mix dit door elkaar met een mixer
- Voeg één voor één de eieren toe terwijl je mixt
- Zeef de meel er bij en voeg het bakpoeder, de cacao (gebruik ongeveer 2.5 eetlepels, houd een beetje over als topping) en een snufje himalaya zout toe
- Mix het nog een minuutje door elkaar
- Doe de papieren vormpjes in een muffinvorm of blik en vul ze voor ¾ met beslag
- Zet ze ongeveer 25-30 minuten in de oven (Je kunt met een satéprikker kijken of ze goed zijn, blijft de prikker schoon dan zijn ze klaar)
- Meng de poedersuiker en een beetje water tot een glazuur
- Laat de muffins 30 minuten afkoelen
- Bestrijk de muffins met het glazuur en zeef de overgebleven cacao over de muffins. (Tip: probeer ook eens geraspte chocolade als topping)
- Om de muffins helemaal in een paasstemming te brengen kun je er een wit paaseitje op leggen.
- Je kunt ze nu serveren!
Eet Smakelijk!
Bestel nu de benodigde producten bij Vehgroshop!