Recept voor Apfelstrudel
ingrediënten:
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 graden Schil de appels en snijd deze in plakjes. Doe de appels in een schaal en besprenkel deze met citroensap (Door er citroensap overheen te doen zorg je dat ze niet verkleuren)
- Meng de vanillesuiker, suiker, kaneel en bloem goed door elkaar en voeg het mengel en de rozijnen toe aan de appels. Meng alles goed door elkaar. Rol het bladerdeeg uit en verspreid de vulling over de lengte. Vouw de bovenste flap over het mengsel heen. Het eimengsel gebruiken we als kleefmiddel Smeer dit uit over de onderste flap en vouw deze dan over de bovenste flap heen. Druk het goed aan en zorg dat de zijkanten dicht zijn.
- Vet een bakplaat in en leg de apfelstrudel met de vouwrand naar beneden op de bakplaat. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg zodat de hete lucht weg kan. Plaats de strudel nu in het midden van de oven en laat deze 20 minuten bakken op 220 graden. Verlaag de temperatuur naar 190 graden en laat hem nog 20 bakken totdat de strudel mooi goudbruin is. Voor het aansnijden laat je hem nog 20 minuten afkoelen.
- Besprenkel hem met poedersuiker en eet smakelijk! Tip: Een apfelstrudel is erg lekker bij een kop koffie en een bolletje vanille-ijs.
Geïnteresseerd in producten zoals kaneelpoeder?