rijst proteïne poeder

Oryza sativa

geschiedenis

Rijst is wereldwijd een belangrijke voedselsoort en wordt al meer dan 10.000 jaar gekweekt. Het is een hoofdingrediënt van het dieet van meer dan 3 miljard mensen en heeft meer mensen gevoed over een langere periode dan elk ander gewas. Rijst is een grassoort en een belangrijke bron van vitaminen, mineralen, vezels en complexe koolhydraten. Terwijl er duizenden verschillende rijstsoorten worden geteeld op alle continenten, is de meest voorkomende en belangrijkste soort eten Oryza sativa.

Naast water (ongeveer 75%), is eiwit het grootste component van spieren, gemiddeld 20%. Wanneer spieren onder druk worden gezet, via lichamelijke beweging of krachttraining bijvoorbeeld, breken eiwitten af en scheiden de spiervezels. Voor het proces van herstel en groei, bekend als eiwitsynthese, zijn grondstoffen nodig in de vorm van aminozuren (aminozuren zijn bekend als de bouwstenen van eiwitten). Om spiermassa te krijgen, moet de eiwitsynthese de eiwitafbraak overschrijden.

Verwerking

Ons rijst proteïne poeder begint met biologisch gecertificeerde, niet-genetisch gemodificeerde rijst. De rijstvelden zijn eigendom van onze leverancier en liggen in een onvervuilde landelijke omgeving, zodat groeiomstandigheden nauwkeurig kunnen worden gecontroleerd en de rijst vrij is van verontreinigingen.

Na de oogst wordt de rijst overgebracht naar geconditioneerde silo's en gemalen tot rijstmeel. Het meel wordt gemengd met water en α-amylase enzym om het rijstzetmeel te hydrolyseren (afbreken). Dit mengsel wordt gefilterd om de koolhydraatcomponenten te verwijderen en geperst om een eiwit "koek" over te houden. Dit wordt vervolgens gedroogd, gezeefd tot een fijn poeder, getest en verpakt voor verzending. 


Gezonde eigenschappen

Ons biologische rijst proteïne poeder heeft een eiwitgehalte van 80% en bevat alle acht essentiële aminozuren. Deze essentiële aminozuren kunnen niet aangemaakt worden door het lichaam en moeten worden verstrekt via onze voeding. Rijst eiwit is hypoallergeen, wat betekent dat het minder waarschijnlijk allergische reacties veroorzaakt in vergelijking met eiwitpoeders verkregen uit ei, soja of melk.

We hebben ervoor gekozen om het 80% poeder aan te bieden, want het biedt een aanzienlijke mate van eiwit met een evenredige aminozuur profiel in vergelijking met poeders met een hoger eiwitgehalte. Echter, onze rijst proteïne poeder heeft een betere balans van vezels en koolhydraten, wat het grote voordeel is van deze essentiële macrovoedingsstoffen.

De relatie tussen eiwitinname en groei of behoud van spiermassa is duidelijk vastgesteld. Via het mechanisme van eiwitsynthese (zoals eerder beschreven), herstellen en ontwikkelen de aminozuren spiereiwit wat zorgt voor het uithoudingsvermogen en de kracht van atleten.

Goede kwaliteit eiwitinname is belangrijk voor mensen van alle leeftijden en in alle stadia van de groei. Bij oudere mensen is verlies van spiermassa (bekend als sarcopenie) een belangrijk gezondheidsprobleem, want deze verhoogde kwetsbaarheid verhoogt het risico op vallen. Eiwit is een belangrijke component van botten en een dagelijkse aanvoer van eiwitten draagt bij  uw botbehoud.

Maak geweldige smoothie combinaties met rijsteiwit en onze fruitpoeders. Probeer eens baobab, banaan of goji voor een essentiële after-workout shake. Een ander lekker alternatief is het toevoegen van het rijst eiwit aan gebakken mueslirepen met cacaopoeder en goudbessen voor een eiwit-superfood boost.

v.a. € 9,15 € 8,39
excl. BTW incl. BTW