Cacao Pasta Raw Biologisch

5/5.0 (1 reviews)
Groothandel & Private label van Cacao Pasta Raw Biologisch. In bulk inkopen of als consument? Bestel direct!
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17.00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Geschiedenis en herkomst van Cacao

Cacao (Theobroma) werd voor het eerst geoogst door de Olmecs in Mexico, al sinds 1000 v.C. Het werd toentertijd vooral gebruikt voor versterkende drankjes. Gedurende de jaren namen de Maya’s en de Azteken dit gebruik over in hun culturen. Cacao werd een onderdeel van ceremoniële rituelen en cacaobonen waren een betaalmiddel. In de 16e eeuw namen de Spanjaarden de cacao mee naar Europa.

In het midden van de 17e eeuw werd het een populaire drank. Via koloniën van verschillende Europese landen werden cacaobomen in Azië en West-Afrika geïntroduceerd, omdat er een stijgende vraag naar chocolade in Europa was.

De cacaoboon is de ruwe basis voor de productie van chocolade. Deze cacaobonen zijn afkomstig uit de tropische klimaten in Zuid-Amerika. De Theobroma cacao boom is heilig bij de Maya’s en Azteken. De cacaobonen van de boom worden met de hand geoogst en de rauwe bonen worden vervolgens gereinigd in natuurlijk water en vervolgens geselecteerd voor de beste kwaliteit. Dit proces zorgt er voor dat de voedingswaarden behouden blijven, zonder enige toevoegingen.

Onze Cacao Pasta Raw komt uit de Ucayali-regio in Peru. De cacao wordt daar geoogst door kleine boeren met wie wij samenwerken in de Ucayali-regio in de Peruaanse jungle. Daar verleent een duurzaam productieteam gratis technische bijstand aan de boeren, om hun opbrengst per hectare te verbeteren, de principes van de biologische landbouw te volgen en de boeren de nodige algemene begeleiding te geven. Het team biedt ook logistieke ondersteuning, door het product op te halen bij de boeren, die vaak in zeer afgelegen gebieden liggen, en het naar onze productiefaciliteit te sturen.

Cacaopasta

Cacaobomen produceren peulen, deze peulen bevatten 20 tot 40 bonen. De cacao bonen worden gefermernteerd met een speciaal proces dat voorkomt dat de temperatuur tijdens de fermentatie de 40 graden overstijgt. Daarna worden de cacao bonen gedroogd in de zon, tot er nog slechts 3% vocht in de bonen zit. Tenslotte worden de bonen geschild en verhakseld waarna er cacao nibs, cacaopasta, cacaoboter of cacao poeder van wordt gemaakt.

Bekijk dit filmpje om te zien hoe dit in zijn werk gaat.

Cacao Pasta Blokken

Cacaopasta blokken worden gebruikt om chocolade van te maken. De cacao pasta 5 kg is een plaat die makkelijk te breken is en de 20 kg is een groot blok. De 20 kg is zeer geschikt voor industrieël gebruik om te smelten en de 5 kg plaat is makkelijk in kleine stukken te breken voor bijvoorbeeld losse verkoop.

Waar kunt u biologische raw cacao kopen?

U kunt natuurlijk biologische raw cacao kopen bij Vehgroshop. In onze webshop kunt u biologische raw cacao bestellen in verpakkingen van klein naar groot. Meldt u aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische raw cacao aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Premium Cacao Pasta Raw Biologisch

Dit product van VehGro is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur. VehGro staat voor producten, die gezond zijn en van de hoogste kwaliteit. De door ons geselecteerde (biologische) natuurproducten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Op zoek naar Groothandel of grootverpakking van biologische raw cacao?

VehGro is groothandel en importeur van Cacao Pasta Raw Biologisch. Wij bieden een scala van duizenden (biologische) ingrediënten die wij zowel als single ingredient of als mix kunnen aanbieden. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die wij bieden om van onze ingrediënten uw eigen producten te maken?
Bekijk dan ons private label concept.

Uw eigen private label Cacao Pasta Raw Biologisch?

Wilt u uw eigen Cacao Pasta Raw Biologisch op de markt brengen? Neem dan contact op met onze sales afdeling. Wij helpen u graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 40024-conf
Productspecificatie Specsheet
Aanbevolen gebruik 5-10g per dag. Raadpleeg uw arts voordat u producten met een hoge concentratie aan voedingsstoffen gebruikt.
Ingrediënten Cacaoboon
Speciale Eigenschappen BIO, Raw
Land van teelt Peru
Merk VehGro
HS-Code 18031000
Private Label mogelijk? Nee
Energie (kcal/kJ) 626 kcal / 2589 KJ
Eiwitten 14 g
Koolhydraten 16,7 g
Vetten 53,3 g
Verzadigde Vetten 32,5 g
Vezels 11,9 g
Natrium -
Zout 0,1 g
Reviews
Uitstekende raw cacao voor Cacao ceremonies!
Lekkere biologische raw criollo cacao. Mild en niet te bitter. Sterk opwekkend.
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17.00
Neem contact met ons op