Dode Zeezout Granulaat 1.0- 2.5 mm

Groothandel, Import, Private label & Dropshipment van Dode Zeezout Granulaat 1.0- 2.5 mm. In bulk bestellen? Registreer u nog vandaag bij vehgroshop.
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 1,91 incl. BTW: € 2,08
Op voorraad
SKU
30144-conf
+ -
 

Geschiedenis van Dode zee zout

De Dode Zee is het diepste meer ter wereld. Het ligt tussen Israël en Jordanië en wordt begrensd door de Jordaanvallei in het noorden en de Wadi Araba in het zuiden. Het meer ligt in een vallei op 429 meter onder de zeespiegel, waardoor de kust van de Dode Zee het laagste landgebied op aarde is. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 40 graden valt er vrijwel geen neerslag en de lucht is helder en vrij van smog en verontreinigende stoffen.

De Dode Zee wordt dood genoemd vanwege het hoge zoutgehalte, waardoor in het water levende organismen niet kunnen leven. Dit hoge zoutgehalte maakt baden in de Dode Zee een heilzame activiteit voor mensen met huidproblemen. Het zoute water heeft een therapeutische werking op de huid, het haar en de nagels. De Dode Zee blijft elk jaar zinken, er is steeds minder water in de Dode Zee. Er blijven grote gebieden over die bijna alleen nog maar zout zijn. Dit zout wordt vrijwel uitgesneden en vervolgens verhandeld als badzout.

Het winnen van keukenzout

In zijn pure vorm is Dode Zeezout niet geschikt voor consumptie. Door de hoge concentratie mineralen in het zout, waaronder magnesium, krijgt het een bittere smaak.

Het tafelzout wordt op een andere manier gewonnen, en op de juiste manier, dan in andere zeezoutfabrieken. Om keukenzout te verkrijgen, wordt een speciale techniek gebruikt. Het water van de Dode Zee wordt naar verdampingsbekkens geleid. Natriumchloride is het zwaarste van alle zouten en bezinkt het eerst op de bodem van de zoutziederij. Het "overgebleven" water wordt vervolgens weer afgevoerd en nieuw water wordt ingelaten. Dit proces wordt keer op keer herhaald. Dit levert een zout op dat minder magnesium, kalium en andere mineralen bevat die typisch zijn voor de Dode Zee - maar veel meer natriumchloride (NaCl), d.w.z. een keukenzout.

Het zout wordt gewaardeerd door chef-koks in veel van 's werelds toonaangevende keukens.

Smaak en gebruik

Dode Zeezout kan worden gebruikt als vervanger voor gewoon keukenzout. Het heeft een sterke, zoute smaak en kan bij alle soorten voedsel worden gebruikt.

Specifieke eigenschappen Dode Zeezout:

  • 99,0% NaCI.
  • 0,06% Mg.
  • 0,15% SO4
  • 0,08% Ca.
  • 0,15% K.
  • Vochtgehalte 2%.

Waar kunt u dode zeezout inkopen?

U kunt natuurlijk dode zeezout kopen bij Vehgroshop. In onze webshop kunt u dode zeezout bestellen in verpakkingen van klein naar groot. Meldt u aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele dode zeezout aanbieding meer.

Premium Dode Zeezout Granulaat 1.0- 2.5 mm

Dit product van VehGro is een product van premium kwaliteit. Dit product is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur. VehGro staat voor producten, die gezond zijn en van de hoogste kwaliteit. De door ons geselecteerde (biologische) natuurproducten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Op zoek naar Groothandel of grootverpakking van dode zeezout?

VehGro is groothandel en importeur van Dode Zeezout Granulaat 1.0- 2.5 mm. Wij bieden een scala van duizenden (biologische) ingrediënten die wij zowel als single ingredient of als mix kunnen aanbieden. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die wij bieden om van onze ingrediënten uw eigen producten te maken?
Bekijk dan ons private label concept.

Uw eigen private label Dode Zeezout Granulaat 1.0- 2.5 mm?

Wilt u uw eigen Dode Zeezout Granulaat 1.0- 2.5 mm op de markt brengen? Neem dan contact op met onze sales afdeling. Wij helpen u graag verder.

 
Copyright © 2022 Vehgro. Alle rechten voorbehouden.