bijenpollen

Bijenpollen

Brassica campestris

GESCHIEDENIS VAN BIJENPOLLEN

Een van de oudst bekende honing producten is bijenpollen - gemengde stuifmeelkorrels die worden verzameld door de vrouwelijke werkbijen uit een grote verscheidenheid aan planten. Het stuifmeel van bloemen blijft aan de achterpoten van de bij plakken en wordt vervolgens gemengd met nectar en speeksel stoffen in een bolletje. Dit wordt mee terug genomen naar de bijenkorf als voornaamste voedselbron voor de bijen. Omdat bijen meestal meer pollen oogsten dan een kolonie nodig heeft, hebben imkers speciale schermen bedacht om het overtollige stuifmeel van de pootjes af te schrapen als de bijen de korf binnenkomen. Onze bijenpollen worden in Spanje geproduceerd uit meerdere wilde bloemen, waaronder Cistus, Lavandula Stoechas en Genista. Spaanse bijenpollen wordt beschouwd als de beste ter wereld, niet alleen vanwege de zoete smaak, fris aroma en mooie gouden kleur, maar ook voor zijn uitstekende voedingswaarde. Bijenpollen bestaat uit de mannelijke reproductieve delen van zaadplanten, dus het is een zeer geconcentreerde bron van voedingsstoffen. Een stuifmeelkorrel kan maximaal 5.000.000 pollen sporen bevatten, die elk in staat zijn om zijn hele soort voort te planten. Bijen verzamelen stuifmeel dat rijk is aan stikstofhoudende stoffen (aminozuren gebruikt voor eiwit-opbouw) en negeren degenen die slechter zijn van kwaliteit. Deze natuurlijke selectie, uitgevoerd door de bijen, zorgt ervoor dat de bijenpollen we binnenkrijgen een superieure bron is van essentiële voedingsstoffen. 


VERWERKING VAN BIJENPOLLEN

Onze pollen zijn het resultaat van een zorgvuldige en natuurlijke bijenteelt dat het beste voor heeft met de bijen, het milieu en de algemene kwaliteit van het eindproduct. Het wordt meestal geoogst tussen april en mei nadat de regenperiode is afgelopen en voor de start van de zomer, wanneer de bijen stuifmeel verzamelen. Een net of dun gaas wordt geplaatst op de hoofdingang van de bijenkorven, zodat wanneer de bijen binnenkomen de grootste pollen bolletjes vallen en verzameld worden in een opvangbus. Dit proces vindt slechts 3-4 dagen van de week plaats, en niet langer dan 4-5 weken achtereen, zodat de bijen een voldoende hoeveelheid stuifmeel voor hun eigen voeding hebben. het verzamelde stuifmeel wordt vervolgens rechtstreeks naar een verwerkingscentrum gebracht, waar in speciale drogers het vochtgehalte terug wordt gebracht bij een temperatuur onder de dan 45 ºC. Dit droogproces garandeert het product een langere houdbaarheid, zonder afbreuk te doen aan de voedingswaarde. Harde verwerkingsmethoden zoals sterilisatie of bestraling vermijden wij, om te voorkomen dat de complexe samenstelling van het stuifmeel verandert. Het stuifmeel wordt zorgvuldig gereinigd en door verschillende zeven gehaald, zodat vreemde deeltjes worden verwijderd. Het reist vervolgens op een lopende band waarop individuele korrels nauwkeurige inspectie en goedkeuring van deskundige medewerkers ondergaan. Onze leverancier is trots op de kwaliteit van hun bijenproducten en heeft een identificatienummer per partij en imker. Op deze manier zijn ze gemakkelijk in staat om de oorsprong van elk product op te sporen en effectief te evalueren. Ten slotte wordt het stuifmeel verpakt in kartonnen dozen in een hermetisch afgesloten plastic zakje en opgeslagen in een koele, droge plaats. Elke maatregel wordt genomen om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke stuifmeel in de beste conditie bij ons komt.

GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN BIJENPOLLEN

Bijenpollen zijn een bron van eiwitten. Eiwit draagt bij aan de groei en onderhoud van spiermassa. Het draagt ook de instandhouding van sterke botten. Bovendien zijn bijenpollen rijk aan vitamine C, B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B3 (niacine), ijzer en zink, en is ook een bron van magnesium, wat allemaal de normale werking ondersteunt van uiteenlopende processen die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Bijenpollen supplementen moet worden vermeden door mensen die allergisch zijn voor bijensteken, honing en andere bijenproducten.

Bijenpollen zijn een smakelijk natuurlijk supplement dat aanzienlijke de inname van belangrijke voedingsstoffen verhoogt. Onze korrels kunnen los worden gegeten, of aan yoghurt en granen worden toegevoegd als een gezonde snack.