Alles over voeding

  1. Alles wat je moet weten over Cacao Ceremonies

    Alles wat je moet weten over Cacao Ceremonies
    Verken de wereld van cacao ceremonies, een ritueel dat rauwe cacao gebruikt om de geest te openen en emotionele genezing te bevorderen. Ontdek de diepere betekenis achter deze bijzondere bijeenkomsten.
    Lees meer »
  2. Cadmium in Cacao

    Banner met cacaoproducten
    Deze blog gaat over cadmium in cacao, een schadelijk metaal dat in de grond zit waar cacao wordt verbouwd. Een uitleg over hoe cadmium in cacaoproducten komt en waarom dit een probleem is voor onze gezondheid. Ook hebben we het over hoe de regels in Europa ervoor zorgen dat cacaoproducten veilig zijn om te eten en hoe dit de cacao-import beïnvloedt.
    Lees meer »
  3. Matcha Maken, Hoe doe je dat?

    Matcha maken

    Matcha maken is niet moeilijk, voor een heerlijke matcha thee heb je een paar tools nodig zodat jij de beste matcha thee kan maken op een traditionele manier. Volg het onderstaande recept en je hebt binnen een paar minuten een heerlijke kop matcha.

    Lees meer »
  4. Vitamine E begrijpen: voordelen, tekort en veiligheid

    Vitamine E begrijpen: voordelen, tekort en veiligheid
    Duik met ons in de fascinerende wereld van vitamine E, een essentiële voedingsstof met antioxiderende eigenschappen. Leer over de rol die het speelt in cellulaire bescherming, de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, en nog veel meer.
    Lees meer »
  5. Wat is een cacao ceremonie?

    Wat is een cacao ceremonie?
    Heb je iemand horen praten over een cacao ceremony en ben je benieuwd waar al die ophef over gaat? Lees dan vooral verder, want wij zullen je uitleggen wat een cacao ceremony is en waarom deze de laatste tijd zo immens populair lijken te zijn
    Lees meer »
  6. De schaal van Scoville

    De schaal van Scoville

    De Scovilleschaal is een maat die in 1912 door Wilbur L. Scoville is bedacht.

    Hij meet de pikantheid (pikante warmte) van pepers en ander pikant voedsel. Hij loopt van 0 tot 16.000.000 SHU's`

    Lees meer »
  7. Wat is Vriesdrogen?

    wat is vriesdrogen?

    Vriesdrogen is een techniek, die wordt toegepast voor het conserveren van levensmiddelen en geneesmiddelen. Het is een industriële methode om zaken te drogen bij temperaturen onder het vriespunt.

    Lees meer »
  8. Jamaicaanse Jerk Chicken Marinade

    jamaicaanse chicken jerky marinade
    Op de witte stranden van Jamaica wordt kip in de beroemde jerk chicken marinade geroosterd boven een houtvuur. Met dit recept grill je op warme zomerdagen je eigen jerk chicken op de barbecue... lees meer...
    Lees meer »
  9. Rode Kool met Appel

    rode kool met appel
    Bent u op zoek naar een heerlijk gerecht vol met gezonde groente en fruit? Neem dan eens dit recept door over rode kool met appel. Het gerecht is rijk aan diverse mooie smaken.
    Lees meer »
  10. Wat zijn Antioxidanten?

    antioxidanten
    Antioxidanten zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade aanrichten in ons lichaam. Vrije radicalen zijn agressieve moleculen, die ontstaan bij oxidatieprocessen in ons lichaam...
    Lees meer »