Zoutvlokken
Welkom op onze pagina met het bijzondere product zoutvlokken. Zoutvlokken is zout in de vorm van vlokken. In feite is Sneeuwvlokkenzout een zeezout, met een specifieke smaak en geheel eigen structuur, die doet denken aan sneeuwvlokken.
Wat zijn zoutvlokken precies?
Zoutvlokken zijn zout in de vorm van vlokken. In Engeland wordt
ook wel Maldon zout genoemd. Wat is Sneeuwvlokkenzout eigenlijk? U komt deze zoutsoort weleens tegen in luxe restaurants, of bij televisiekoks – vooral Jamie Oliver staat er om bekend dat hij graag met Zoutvlokken kookt.In feite is Sneeuwvlokkenzout zeezout, met een specifieke smaak en geheel eigen structuur, die doet denken aan sneeuwvlokken – het is een feest op uw bord.
Verschillende soorten zout
Zout is niet zomaar zout, net zomin als zoetstof zomaar zoetstof is. Denkt u aan zoetstof, dan denkt u aan suiker. Maar er zijn veel meer zoetstoffen op de markt, denk maar aan Stevia of aspartaam. Zout is een verzamelnaam voor één van de vier smaken op uw tong (zoet, bitter, zuur, zout).Wat maakt Sneeuwvlokken zout uniek?
Het eerste wat opvalt aan Sneeuwvlokken zout is de aparte structuur van het . Deze zeezoutvlokken hebben een heel andere structuur dan gewoon zeezout of keukenzout zoals dat uit de bus komt. Prachtig natuurlijk: de structuur lijkt bijna op die van een piramide. Niet voor niets wordt Sneeuwvlokkenzout ook wel ‘piramidezout’ genoemd. De zoutsmaak is bijzonder puur.Waar wordt Sneeuwvlokkenzout gewonnen?
Sneeuwvlokkenzout komt van verschillende plekken op de wereld. Uit Afrika, India, Engeland en andere plaatsen.
Sneeuwvlokkenzout is het populairste zout in het Verenigd Koninkrijk. Koningin Elizabeth II blijkt er ook dol op te zijn.
Waar kunt u Sneeuwvlokken zout voor gebruiken?
Zee zout vlokken kopen? Gebruik ze dan niet om water mee te koken. Dat zou zonde zijn. Gebruik de vlokken ook niet in ovenschotels, waardoor de unieke structuur verloren gaat.
Het is juist de kunst de unieke structuur van de zout vlokken te bewaren. De piramidestructuur is namelijk aangenaam ‘crunchy’. Sneeuwvlokkenzout is een echte finishing touch en vooral lekker op broodjes, of in combinatie met een lapje vlees. U wilt het zout écht proeven.
Het vormen van kristallen
Het verdampen van zeewater vindt plaatst met behulp van verhitte pannen. Het water in de verwarmde pannen verdampt, waarna er door het zout kristallen worden gevormd. Met behulp van rieken met lange stelen wordt het zout geharkt. In het Engels staat dit bekend als ‘raking the salt’.