Cacao

Vehgro is uw groothandel wanneer u op zoek bent naar cacao van hoge kwaliteit. De cacaobonen- en poeders die u hier vindt, zijn op biologische wijze geteeld in gebieden rondom de evenaar. Hier zijn klimaat en omgeving perfect voor de pure rijping van de boon, die zorgt voor de herkenbare smaak van cacao.
... Lees meer
11 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,99
excl. BTW
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 3,96
excl. BTW
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,91
excl. BTW
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,22
excl. BTW
excl. BTW
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 766,95
excl. BTW
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,76
excl. BTW
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,23
excl. BTW
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,14
excl. BTW
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 3,70
excl. BTW
€ 105,39
excl. BTW

De talloze smakelijke toepassingen van cacao poeder

Vehgro is jouw adres voor natuurlijke cacao poeder. Alle cacaopoeders en -bonen zijn op natuurlijke wijze gekweekt, met zorg voor mens, dier en natuurlijk milieu. Het kweken van cacao vindt met name plaats in de gebieden rond de evenaar. In die gebieden is het klimaat optimaal voor de rijping van de boon. Bij Vehgro kunt u biologische cacaoboter kopen en biologische cacaobonen kopen. Bij VehGro kun je helaas geen witte cacaopoeder kopen.

De ongeëvenaarde smaak van cacao

Cacao is één van de meest herkenbare smaken ter wereld. Als de cacaobonen aan de cacao boom geteeld worden, zijn deze rauw en nog bitter. De smaak wordt pas zoet wanneer ze gerijpt zijn.

U vindt cacao poeder terug in talloze levensmiddelen. Het bekendst is uiteraard chocolade, wat verkrijgbaar is in zowel zwart, melk en wit. In witte chocolade vindt u alleen cacaoboter terug. rauwe cacao poeder kan in talloze producten worden toegevoegd, hartig of zoet. rauwe cacao waar te koop? Bij VehGro kun je rauwe cacao kopen.

De afkomst van cacao

Cacao kopen? Waar komt de cacao eigenlijk vandaan en hoe wordt deze geteeld? Cacao wordt geteeld in de regio’s rond de evenaar. Cacaobonen groeien aan de cacaoboom. De door Vehgro aangeboden cacao is biologisch van aard. Deze is afkomstig uit onder meer Afrika en Zuid-Amerika.

Wat de smaak van de cacao is, kan per jaar verschillen. Dat komt voor een gedeelte door de groeiomstandigheden die de cacaoboom tijdens het seizoen meemaakt.

Het aanbod cacao

Cacao wordt onder meer aangeboden als raw cacao poeder, als cacaoboon of cacaoboter. Rauwe cacaopoeder kopen is een aanrader als u cacaopoeder rauw voor meerdere doeleinden wilt gebruiken.

De productiewijze van cacaopoeder is bijzonder. Allereerst wordt de boon uitgeperst. Hierdoor ontstaat biologische cacaopoeder. Als het poeder ook nog gescheiden wordt van de cacaoboter houd je donker cacaopoeder over. Krachtiger van smaak en bitter. Cacaobonen worden geroosterd en daarna gemalen. Rauwe cacao waar te koop? Bij Vehgro kunt u een uiteenlopend aanbod producten van de cacaovrucht kopen. Zo kunt u ook biologische cacao nibs, biologische cacao pasta en biologische cacaoboter kopen.

Welke eisen worden aan een cacaoboon gesteld?

pure cacao is een pure smaak die rechtstreeks uit de natuur afkomstig is. Cacao wordt wereldwijd op grote schaal genuttigd. Een cacaoboom kan maar liefst vele decennia oud worden en een hoogte van minstens 10 meter bereiken. De boom heeft een dichte bladerenkroon, zodat de cacou beschermd wordt tegen overvloedig zonlicht. De lekkerste cacaovarianten vindt u bij Vehgro.

Cacaoboon varianten

Er bestaan verschillende varianten cacaobonen. Ieder type boon heeft een eigen, unieke smaak. De bekendste cacaoboon is ongetwijfeld de Forastero boon. Deze boon is razend populair omdat hij een zeer hoge opbrengst heeft. De plant is goed beschermd tegen alle soorten plantziekten, waardoor de cacaoboom vaak een hoge leeftijd bereikt. Wat ook van grote invloed is op de smaak van de cacao is de voedingsbodem waarin deze wordt geteeld.

De toepassingen van cacao poeder

Cacao poeder kan op veel verschillende manieren worden toegepast. In eerste instantie denkt u natuurlijk aan chocolade, maar u kunt de poeder ook voor andere zoetigheden gebruiken, zoals taart, brownies en hartige tiramisu. pure cacaopoeder heeft een overheersende smaak, die zelfs in gerechten zonder suiker heerlijk is. Zo kunt u lekker eten zonder al te veel aan te komen.

Twee cacaovarianten

Groothandel Vehgro biedt twee verschillende soorten cacao aan: gealkaliseerd cacao en naturel cacao. De gealkaliseerde cacao heeft een smaak die aan de herkenbare chocola doet denken. Naturel cacao is meer bitter van smaak: deze is meer geschikt voor de echte liefhebber van bitter. Pure chocolade is in de regel chocolade met een hoger percentage cacao.

Biologische cacao

Een groot voordeel van biologische cacao is dat dit eerlijk geproduceerd is, smaakvoller is en bovendien gezonder. Het is de ideale toepassing voor zoete én hartige gerechten. Op zoek naar een groothandel met een eerlijke cacao prijs? Dan bent u bij Vehgro uiteraard aan het juiste adres. Bij ons kunt u cacao afnemen in grote hoeveelheden, als bedrijf, maar ook als particulier. Vehgro stelt u bovendien in staat er een eigen private label aan te koppelen.

Criollo cacao

De oude Maya’s uit Midden- en Zuid-Amerika beschouwden de vrucht van de cacaoboom als de vrucht van de goden. Cacao was het voedsel dat door goden werd gegeten. Criollo cacao is cacao afkomstig van een breed spectrum planten met witte zaden en vruchten. De planten zijn op genetisch vlak sterk verschillend van elkaar. In het Spaans betekent Criollo ‘inheems’.

Wat is Forastero cacao?

Waar Criollo ‘inheems’ betekent, betekent Forastero ‘vreemd’ of te wel: uitheems. Forastero is ook een brede naam voor verschillende genetische planten met eigen kleuren en smaken. Het idee is dat Criollo cacao beter is dan Forastero cacao, maar dat is gedeeltelijk een mythe. Criollo is exclusiever, dan is een feit: Forastero cacao maakt 80% uit van de wereldproductie.

Wat is cacaoboter?

Cacao boter is het van nature aanwezige vet in de cacaoboon. Als de cacaoboon gebrand en vermalen wordt, ontstaat een vettige brij. Dit is de cacaomassa. De cacaomassa wordt veelal gebruikt voor de productie van chocolade.

Als de ruwe cacaomassa door persing wordt gescheiden, houdt u twee producten over: cacao poeder en cacaoboter. Cacaoboter wordt meestal geraffineerd, geleekt en ontgeurd. Dit maakt de smaak van de cacaoboter minder intens.

Combineer de heerlijke smaak van cacao met de spierondersteunende kracht van onze proteïnepoeders voor een voedzame boost aan je dieet.