Tijdelijk niet beschikbaar

Cacao Pasta Raw Biologisch 5 kg Plaat

5/5.0 (3 reviews)

Groothandel & Private label van Cacao Pasta Raw Biologisch 5 kg. In bulk inkopen of als consument? Bestel direct!

Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17.00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Cacao Pasta Raw is gemaakt van rauwe cacaobonen, die met de hand worden geoogst en geselecteerd voor de beste kwaliteit.
  • plus-circle De cacaobonen worden op een speciale manier gefermenteerd en gedroogd om de voedingswaarden te behouden.
  • plus-circle Onze Cacao Pasta Raw is verkrijgbaar in handige blokken, ideaal voor het maken van chocolade of voor industrieel gebruik.
Details

Geschiedenis en herkomst van Cacao

Cacao (Theobroma) werd voor het eerst geoogst door de Olmecs in Mexico, al sinds 1000 v.C. Het werd toentertijd vooral gebruikt voor versterkende drankjes. Gedurende de jaren namen de Maya’s en de Azteken dit gebruik over in hun culturen. Cacao werd een onderdeel van ceremoniële rituelen en cacaobonen waren een betaalmiddel. In de 16e eeuw namen de Spanjaarden de cacao mee naar Europa.

Tijdelijk alleen beschikbaar in 30kg blokken

Onze Cacao Pasta Blokken van 5 kg zijn momenteel slecht verkrijgbaar vanwege mislukte oogsten. Wij hebben echter nog een partij blokken van 30 kg weten te bemachtigen. Dit tijdelijke product is beschikbaar totdat de 5 kg versie weer op voorraad is. Klik hier om de Cacao Pasta Raw Biologisch 30 kg Plaat te bekijken en te bestellen.

In het midden van de 17e eeuw werd het een populaire drank. Via koloniën van verschillende Europese landen werden cacaobomen in Azië en West-Afrika geïntroduceerd, omdat er een stijgende vraag naar chocolade in Europa was.

De cacaoboon is de ruwe basis voor de productie van chocolade. Deze cacaobonen zijn afkomstig uit de tropische klimaten in Zuid-Amerika. De Theobroma cacao boom is heilig bij de Maya’s en Azteken. De cacaobonen van de boom worden met de hand geoogst en de rauwe bonen worden vervolgens gereinigd in natuurlijk water en vervolgens geselecteerd voor de beste kwaliteit. Dit proces zorgt er voor dat de voedingswaarden behouden blijven, zonder enige toevoegingen.

Onze Cacao Pasta Raw komt uit de Ucayali-regio in Peru. De cacao wordt daar geoogst door kleine boeren met wie wij samenwerken in de Ucayali-regio in de Peruaanse jungle. Daar verleent een duurzaam productieteam gratis technische bijstand aan de boeren, om hun opbrengst per hectare te verbeteren, de principes van de biologische landbouw te volgen en de boeren de nodige algemene begeleiding te geven. Het team biedt ook logistieke ondersteuning, door het product op te halen bij de boeren, die vaak in zeer afgelegen gebieden liggen, en het naar onze productiefaciliteit te sturen.

Cacaopasta

Cacaobomen produceren peulen, deze peulen bevatten 20 tot 40 bonen. De cacao bonen worden gefermernteerd met een speciaal proces dat voorkomt dat de temperatuur tijdens de fermentatie de 40 graden overstijgt. Daarna worden de cacao bonen gedroogd in de zon, tot er nog slechts 3% vocht in de bonen zit. Tenslotte worden de bonen geschild en verhakseld waarna er cacao nibs, cacaopasta, cacaoboter of cacao poeder van wordt gemaakt.

Cacao Pasta Blokken

Cacaopasta blokken worden gebruikt om chocolade van te maken. Deze 5 kg plaat is makkelijk in kleine stukken te breken voor bijvoorbeeld losse verkoop.

Groothandel biologische raw cacao

Op zoek naar een groothandel of grootverpakking van biologische raw cacao? Vehgroshop is groothandel in Cacao Pasta plaat. biologische raw cacao kopen? Wij bieden verschillende verpakkingen aan van 100 gram tot volle pallets. Meldt je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische raw cacao aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Kenmerken
Wordt terugverwacht rond: 1 jan. 2025
Artikelnummer 400241
Productspecificatie Specsheet
Speciale Eigenschappen BIO, Raw
Land van teelt Peru
Merk VehGro
EAN 8720143210099
HS-Code 18031000
Private Label mogelijk? Ja
Aanbevolen gebruik 5-10g per dag. Raadpleeg uw arts voordat u producten met een hoge concentratie aan voedingsstoffen gebruikt.
Energie (kcal/kJ) 633 kcal / 2617 kJ
Eiwitten 14 g
Koolhydraten 16,7 g
Vetten 53,3 g (saturated: 32,5 g)
Verzadigde Vetten 0
Vezels 11,9 g
Zout 0,1 g
Reviews
star star star star star
Geweldig product!
De textuur en kleur van de rauwe cacao zijn uitstekend. De smaak is heel intens en rond. Ik gebruik het voor cacaoceremonies, waarvoor het zeer geschikt is.
Het is Creollo cacao.
star star star star star
Zeer aromatisch
Deze rauwe cacao is erg smaakvol en van uitstekende kwaliteit.
Ik heb ooit een paar soorten van een andere leverancier geprobeerd en geen enkele was zo goed als deze.
En dat voor ⅓ van de prijs.
Ik ben aangenaam verrast en kan deze cacao alleen maar aanraden.
star star star star star
Heerlijke Rauwe Cacao Pasta
Ik ben helemaal weg van deze rauwe cacaopasta! Perfect voor mijn zelfgemaakte chocoladerecepten. Puur, biologisch en erg smaakvol.
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17.00
Neem contact met ons op