Deze blog gaat over cadmium in cacao, een schadelijk metaal dat in de grond zit waar cacao wordt verbouwd. Een uitleg over hoe cadmium in cacaoproducten komt en waarom dit een probleem is voor onze gezondheid. Ook hebben we het over hoe de regels in Europa ervoor zorgen dat cacaoproducten veilig zijn om te eten en hoe dit de cacao-import beïnvloedt.
Lees meer »Gezondheid
- De glycemische index oftewel GI is een waarde en staat voor de snelheid dat het voedingsmiddel glucose afstaat aan het bloed. Een lage GI betekent dat de bloedsuikerwaarde langzaam oploopt en daalt…Lees meer »
- Lees meer »
Suikervrij eten vinden, is er door de machtige suikerlobby niet makkelijker op geworden. In bijna alle producten zit suiker of ongezonde alternatieven. Deze overdaad aan suikers in onze voeding hee…
- Lees meer »
Met de bloedsuikerspiegel wordt niets anders bedoeld dan de hoeveelheid glucose in het bloed. Glucose is een enkelvoudig koolhydraat. Koolhydraten zijn net als eiwitten en vetten een voedingsstof d…