Soja
Biologische Soja Producten
Biologische sojaproducten worden gemaakt van biologisch geteelde sojabonen, wat betekent dat ze vrij zijn van synthetische meststoffen en pesticiden. Naast een uitstekende eiwitbron en goede bron van vezels bieden sojabonen ook een reeks voedingsvoordelen.
Definitie van biologische sojaproducten
Sojaproducten zijn voedingsmiddelen gemaakt van biologische sojabonen, een peulvrucht die oorspronkelijk uit Oost-Azië komt. De peulvruchten zijn populair vanwege hun grote hoeveelheid aan hoogwaardige plantaardige eiwitten en door hun veelzijdigheid in de keuken; ze worden ook steeds meer gebruikt als vleesvervangers. Soja wordt vaak gebruikt in vegetarische, veganistische en Aziatische keukens.
Biologische sojaproducten worden gemaakt van sojabonen die biologisch zijn geteeld, wat betekent dat er geen synthetische meststoffen of pesticiden zijn gebruikt om de planten te helpen groeien. Het resulterende product is vrij van kunstmatige chemicaliën en additieven, waardoor het een gezondere keuze is voor wie dergelijke stoffen wil vermijden.
Voordelen van de consumptie van biologische sojaproducten
Biologische sojaproducten bieden tal van gezondheidsvoordelen. Sojabonen hebben een hoge voedingswaarde. Ze zitten boordevol hoogwaardige eiwitten en essentiële vitaminen en mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium en kalium.
Biologische sojaproducten bevatten van nature weinig calorieën, vet en natrium.
Ten slotte bevatten biologische sojaproducten geen milieuverontreinigende stoffen die in niet-biologische sojaproducten worden aangetroffen. Door te kiezen voor biologische soja kunt u er zeker van zijn dat u de beste kwaliteit voeding krijgt.
Hier zijn de producten van soja biologisch
Van biologische sojabonen kunnen verschillende eindproducten worden gemaakt, waaronder biologische tofu, tempé, misopasta en sojamelk. Sojaproducten zijn een geweldige bron van eiwitten en kunnen worden gebruikt in tal van gerechten, zoals roerbakgerechten en salades. VehGro biedt de beste biologische grondstoffen voor al deze toepassingen, want bij Vehgro is de Soja biologisch.
Sojabonen (Gepeld en ongepeld)
De biologische sojabonen van VehGro worden geteeld met duurzame landbouwpraktijken en zijn volledig vrij van synthetische chemicaliën of genetische modificaties. Kies uit gepeld of ongepeld, afhankelijk van het recept dat u gebruikt.
Sojameel
Sojameel wordt gemaakt van gemalen sojabonen en kan worden gebruikt bij het bakken, als verdikkingsmiddel voor sauzen en soep, of als vervanging voor tarwebloem in veel recepten. VehGro's biologische sojameel heeft een hoog eiwitgehalte tot 60%.
TVP Sojabrokken
TVP staat voor Textured Vegetable Protein en wordt gemaakt van vermalen sojabonen. Het is een geweldige vleesvervanger, hoog in eiwit en laag in vet. VehGro's biologische TVP is perfect voor veganistische gerechten of gewoon als ingrediënt om textuur toe te voegen aan salades en soepen.
Voedingswaarde en gezondheidsvoordelen van het consumeren van biologische sojaproducten
Biologische sojabonen kunnen een verscheidenheid aan voedings- en gezondheidsvoordelen bieden.
- Soja is rijk aan essentiële vitaminen.
- De sojaboon is ook rijk aan vezels.
- Biologische sojabonen bevatten fytonutriënten zoals isoflavonen en meervoudig onverzadigde vetzuren en pectine
- Biologische sojabonen bevatten weinig calorieën.
Hoogwaardige plantaardige eiwitten in sojabonen
Het aandeel eiwitten in biologische sojabonen is indrukwekkend, met maar liefst 28,5 gram per kopje gekookte bonen. Dit maakt sojabonen tot een van de beste bronnen van vegetarische eiwitten die je kunt vinden.
Vitaminen en mineralen in soja bonen.
Sojabonen zijn een geweldige bron van verschillende essentiële vitaminen en mineralen. Ze bevatten vitamine A, vitamine B1 (thiamine), vitamine B2 (riboflavine), vitamine B3 (niacine) en vitamine E, evenals de mineralen magnesium, ijzer, calcium, fosfor en kalium.
Gezondheidsvoordelen van biologische soja bonen
Is Soja gezond? Biologische soja bevat een breed scala aan heilzame voedingsstoffen die de algehele gezondheid en het welzijn kunnen bevorderen.
- De sojaboon bevat alle negen essentiële aminozuren.
- Biologische sojabonen zijn een geweldig alternatief voor vlees zijn voor vegetariërs en veganisten.
- De sojaboon is mineraalrijk en bevat o.a. foliumzuur, ijzer, magnesium, zink, kalium, fosfor en calcium.
- Biologische sojabonen bevatten isoflavonen
- Sojabonen zitten boordevol antioxidanten.
- Een rijpe sojaboon is ook een geweldige bron van omega-3 vetzuren.
Waar kunt u biologische sojabonen kopen?
Biologische sojabonen kopen doe je bij VehGro BV. Met onze selectie van hoogwaardige soja producten, zoals gepelde en ongepelde sojabonen, sojameel, TVP Sojabrokken en meer, kan elke producent, elke retailer en elke horeca gelegenheid voorzien in al zijn culinaire soja behoeften:
- Bent u de kok van een restaurant, op zoek naar biologische ingrediënten om vegetarische balletjes, tofu of tempé te maken?
- Bent u een producent van Biologische Tofu?
- Of bent u een kleine webshop die biologische Soja eiwitten als alternatief voor dierlijke eiwitten wil verkopen?
VehGro is de perfecte bron waar u biologische sojabonen kopen kunt. VehGro heeft het aantal producten van Soja zorgvuldig uitgekozen. Al onze soja bonen en ingrediënten van sojabonen zijn 100% biologisch en betrouwbaar. De gezondheidsvoordelen van biologische sojaproducten voor menselijke consumptie zijn talrijk; ze zitten boordevol essentiële mineralen, vitaminen en eiwitten, evenals isoflavonen, omega-3 vetzuren en meer.