Natuurzouten
Hier vindt u diverse zoutsoorten zoals,
en , en Het betreft dan ook vooral culinaire zouten, welke perfect te combineren zijn met de uiteenlopendste gerechten; vis, vlees, vega en meer. Natuurzout is van natuurlijke afkomst en heeft een hele eigenzinnige smaak. Geen verrassingen, smaakversterkers of kleurstoffen: als natuurzouten groothandel bieden we een natuurlijk product aan, goed voor mens en natuur. Heeft u een eigen restaurant, winkel of café? Dan zijn onze natuurlijke producten ook onder private label verkrijgbaar.Zeezout kopen? Zeezout en zijn vele toepassingen
Waarom fijn zeezout kopen? Zeezout kopen is een krachtig en smakelijk alternatief voor het ‘gewone’ tafelzout dat u in de supermarkt tegenkomt.
is, zoals de naam al doet vermoeden, afkomstig uit de zee. Welke prijs heeft zout? De zout prijs is afhankelijk van het type en het productieproces.Het ontginnen van zeezout
Hoe wordt zeezout ontgonnen? Op duurzame en ecologische wijze. Het ontginnen gebeurt door middel van het indampen van zeewater in zogenaamde ‘zoutbekkens’. De combinatie van krachten van wind en zon zorgen ervoor dat er een korst van zout gevormd wordt, die vervolgens met machines kan worden geoogst. Zeezout wordt gewonnen in warme gebieden. Het grote voordeel van zeezout is dat de bron (zeewater) vrijwel onuitputtelijk is.
Waarom zee zout kopen?
Zee zout kopen doet u vanwege de grove korrelstructuur. Het zeezout is te gebruiken als keukenzout van hoge kwaliteit, nadat het gespoeld, gezeefd en vervolgens gedroogd is. Zee zout bestaat voor het grootste gedeelte uit natrium en chloride.
Zeezout bevat echter meer verschillende mineralen dan vacuümzout (keukenzout), dat ook voornamelijk uit natrium en chloride bestaat. De mineraalsamenstelling in zeezout zorgt voor een smaak met bijzondere nuance. Ongeraffineerd zeezout waar te koop? Bij VehGro kunt u verschillende soorten ongeraffineerd zeezout kopen, zoals Keltisch zeezout en grof zeezout.
Zeezout kopen en gebruiken
U kunt zeezout kopen en op veel manieren gebruiken. Dat heeft onder meer te maken met de variatie in de korrels. Zeezout wordt veelal gebruikt in broodproducten, in zuivel, snacks, kruidenmixen. Het voordeel ten opzichte van vacuümzout is dat er geen antiklontermiddel wordt gebruikt om het om het zout toe te kunnen voegen als ingrediënt in andere producten.
Waarom wordt vacuümzout vaak als keukenzout gebruikt?
Dat is simpel: dat komt met name door de geografische nabijheid van producenten van dit type zout in Nederland. ‘Zout is zout’ zullen sommige mensen denken. Toch bestaan er wel wat verschillen. Zeezout kopen is een aanrader voor iedereen die van een smaakexplosie houdt.
Wat is dan steenzout?
Steenzout krijgt een witte kleur door de breukjes en de krasjes in de grove textuur. Hoe fijner het steenzout is, hoe witter de kleur zal zijn. Het verschil met zeezout is dat steenzout in zoutmijnen wordt gewonnen. Ook in de Nederlandse voedingsindustrie wordt steenzout vaak gebruikt. Steenzout kopen is een goed alternatief voor keukenzout.
is een glazig, kleurloos zout.Zijn zeezout en steenzout echt verschillend?
Ja en nee. Steenzout wordt ook wel een ‘schoon zeezout’ genoemd. Waarom? Steenzout is afkomstig uit ondergrondse – onaangetaste – mijnen en niet uit vervuilde watermassa’s. In feite is steenzout hetzelfde als zeezout, omdat het om een laag sediment gaat dat uit water uit de zee is ontstaan. Steenzout wordt gewonnen op het land, op plekken waar vroeger de zee was. Het wordt met name gebruikt als badzout voor een schone huid en tegen onkruid.
Wat is Kala Namak zout?
is een heel bijzonder soort zeezout, afkomstig uit India en zwart van kleur. Het is vernoemd naar de plaats waar het gedolven wordt, ruikt ongeveer naar gekookt ei en heeft het aroma van zwavel (het is een vulkanisch zout). Kala Namak kopen? Dit specifieke zout wordt veelal toegepast in visgerechten, groentegerechten, fruitsalades en verschillende chutneys.
De magie van Himalayazout
is een natuurproduct afkomstig uit het Himalayagebergte – de hoogste keten op aarde. Himalayazout wordt gewonnen in onder meer Myanmar, China, Pakistan, Nepal, Afghanistan en Bhutan.
Het bijzondere van dit zout is dat het een roze tint heeft. Het wordt met de hand gewonnen. Himalaya zout kopen? Een verstandige keuze. Dit zout heeft een bijzonder rijke smaak en is rijk aan voedingsstoffen als magnesium, calcium, kalium, boraat en strontium.
Kohser zout: wat is dat?
Kohser zout een zout dat oorspronkelijk gebruikt werd door de Joden als middel om bloed uit vlees te halen (het vlees ‘koosjer’ te maken). Het is zout met een relatief grove textuur, ook wel bekend als ‘vlokken’. De vorm lijkt in niets op dat van zeezout of tafelzout. Ook wijkt de smaak af. Kosher zout kopen? Dit bijzondere zout heefteen unieke smaak en een vleugje geschiedenis.
Rookzout: een Scandinavische smaakmaker
is, vrij letterlijk, gerookt zout. Het wordt gezien als ideale smaakmaker voor onder andere eieren, vlees en groenten. Het rookaroma is vooral lekker bij een gegrild of gebraden lapje vlees. Rookzout kopen? Een uitstekende keuze: u haalt er de ‘finishing touch’ voor uw vis- of vleesgerecht mee in huis. Het aroma is intens en iets dat geen enkel ander zout kan evenaren.
Hoe wordt rookzout gemaakt?
Het verschil tussen rookzout en de hierboven besproken zoutsoorten is dat rookzout een zout is dat geproduceerd wordt en niet gedolven. Het zout wordt pas rookzout nadat het is gerookt op hout, voor een periode van maar liefst 160 uur, zonder onderbreking. Het zout wordt bovendien met regelmaat gedraaid, zodat het rookaroma zich diep in de poriën kan hechten.
Geschiedenis van dode zeezout
De Dode Zee is het diepste meer ter wereld. Het ligt tussen Israël en Jordanië en wordt begrensd door de Jordaanvallei in het noorden en de Wadi Araba in het zuiden. Het meer ligt in een vallei op 429 meter onder de zeespiegel, waardoor de kust van de Dode Zee het laagste landgebied op aarde is. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 40 graden valt er vrijwel geen neerslag en de lucht is helder en vrij van smog en verontreinigende stoffen.
De Dode Zee wordt dood genoemd vanwege het hoge zoutgehalte, waardoor in het water levende organismen niet kunnen leven. Dit hoge zoutgehalte maakt baden in de Dode Zee een heilzame activiteit voor mensen met huidproblemen. Het zoute water heeft een therapeutische werking op de huid, het haar en de nagels. De Dode Zee blijft elk jaar zinken, er is steeds minder water in de Dode Zee. Er blijven grote gebieden over die bijna alleen nog maar zout zijn. Dit zout wordt vrijwel uitgesneden en vervolgens verhandeld als badzout.