Dode Zeezout Fijn 0.1 mm
Groothandel & Private label van Dode Zeezout Fijn 0.1 mm. In bulk inkopen of als consument? Bestel direct!
- bespaar
Extra accessories
- Natuurlijk en puur: Ons Dode Zeezout is afkomstig uit de diepste en zoutste zee ter wereld, waardoor het een natuurlijk en puur product is.
- Rijk aan mineralen: Ons Dode Zeezout bevat een hoog gehalte aan mineralen, zoals magnesium, kalium en calcium, die gunstig kunnen zijn voor de huid en het haar.
- Veelzijdig gebruik: Ons Dode Zeezout kan worden gebruikt als vervanger voor gewoon keukenzout en geeft een sterke, zoute smaak aan verschillende soorten voedsel.
Geschiedenis van dode zeezout
De Dode Zee is het diepste meer ter wereld. Het ligt tussen Israël en Jordanië en wordt begrensd door de Jordaanvallei in het noorden en de Wadi Araba in het zuiden. Het meer ligt in een vallei op 429 meter onder de zeespiegel, waardoor de kust van de Dode Zee het laagste landgebied op aarde is. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 40 graden valt er vrijwel geen neerslag en de lucht is helder en vrij van smog en verontreinigende stoffen.
De Dode Zee wordt dood genoemd vanwege het hoge zoutgehalte, waardoor in het water levende organismen niet kunnen leven. Dit hoge zoutgehalte maakt baden in de Dode Zee een heilzame activiteit voor mensen met huidproblemen. Het zoute water heeft een therapeutische werking op de huid, het haar en de nagels. De Dode Zee blijft elk jaar zinken, er is steeds minder water in de Dode Zee. Er blijven grote gebieden over die bijna alleen nog maar zout zijn. Dit zout wordt vrijwel uitgesneden en vervolgens verhandeld als badzout.
Deze Dode Zeezout is een hygroscopisch product
Het verwerkingsproces van Dode zeezout
In zijn pure vorm is Dode Zeezout niet geschikt voor consumptie. Door de hoge concentratie mineralen in het zout, waaronder magnesium, krijgt het een bittere smaak.
Het tafelzout wordt op een andere manier gewonnen, en op de juiste manier, dan in andere zeezoutfabrieken. Om keukenzout te verkrijgen, wordt een speciale techniek gebruikt. Het water van de Dode Zee wordt naar verdampingsbekkens geleid. Natriumchloride is het zwaarste van alle zouten en bezinkt het eerst op de bodem van de zoutziederij. Het "overgebleven" water wordt vervolgens weer afgevoerd en nieuw water wordt ingelaten. Dit proces wordt keer op keer herhaald. Dit levert een zout op dat minder magnesium, kalium en andere mineralen bevat die typisch zijn voor de Dode Zee - maar veel meer natriumchloride (NaCl), d.w.z. een keukenzout.
Het zout wordt gewaardeerd door chef-koks in veel van 's werelds toonaangevende keukens.
Het toepassen van Dode zee zout
Dode Zeezout kan worden gebruikt als vervanger voor gewoon keukenzout. Het heeft een sterke, zoute smaak en kan bij alle soorten voedsel worden gebruikt.
Specifieke eigenschappen Dode Zeezout:
- 99,0% NaCI.
- 0,06% Mg.
- 0,15% SO4
- 0,08% Ca.
- 0,15% K.
- Vochtgehalte 2%.
Groothandel fijn dode zeezout
Op zoek naar een groothandel of grootverpakking van fijn dode zeezout? Vehgroshop is groothandel in fijn dode zeezout. fijn dode zeezout kopen? Wij bieden verschillende verpakkingen aan van 100 gram tot volle pallets. Meldt u aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele fijn dode zeezout aanbieding meer.
Artikelnummer | 30142-conf |
---|---|
Productspecificatie | Specsheet |
Extra Info | Flowchart |
Productvorm | Poeder |
Ingrediënten | Dode Zeezout |
Vitamines en Mineralen | Kalium, Magnesium, Natriumchloride, Zink |
Speciale Eigenschappen | Conventioneel, 100% Natuurlijk |
Land van teelt | Israël |
Merk | VehGro |
HS-Code | 25010091 |
Private Label mogelijk? | Ja |
Aanbevolen gebruik | Toevoegen naar smaak |
Energie (kcal/kJ) | - |
Eiwitten | - |
Koolhydraten | - |
Vetten | - |
Verzadigde Vetten | - |
Vezels | - |
Natrium | 39 g |
Zout | - |
(Review aangepast vanwege een medische claim)