Het Zeezout en het zout uit zoutmijnen wordt geraffineerd en ongeveer 80 mineralen worden verwijderd, zodat er alleen nog maar natriumchloride(NaCl) overblijft. Deze mineralen worden gebruikt voor …
Zouten
- Lees meer »
- Lees meer »
Keltisch zout wordt ook wel sel gris genoemd, naar de lichtgrijze kleur van het zout. Door het specifieke proces waaronder sel gris ontstaat heeft dit zout vele gezondheidsvoordelen boven het re…
- Lees meer »
Fleur de sel (Frans) betekent letterlijk vertaald "bloem van het zout" Fleur de sel uit Guérande is een zeldzaam product, omdat het de bovenste, zeer dunne laag van het keltische zout is. Hierdoor …
- Lees meer »
Rock salt of steenzout is geen gewoon keukenzout, zoals dat thuis wordt gebruikt in de keuken. En ook geen wegenzout zoals dat door de Rijkswaterstaat wordt gebruikt tijdens het vriezen op de wegen…
- Lees meer »
De Kala Namak , dat ook wel bekend staat als zwarte zout of Black Salt, is een specialiteit in de Indiase keuken. Het wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan waterstofsulfide en ijzer . Met name…