Keltisch Zeezout Grof Vochtig 0.8-5 mm
- bespaar
Oosprong
Keltisch zeezout wordt ook wel “Sel de Guarande” of "Sel gris" genoemd en komt uit Frankrijk. Het beroemde zee zout uit Guerande wordt al meer dan 2000 jaar volgens de oude traditie geoogst door zoutboeren van Bretagne, Frankrijk. Dit zout is een natriumarm zout. De zoutvelden bestaan uit grijsblauwe lei. Deze klei geeft belangrijke mineralen en sportenelementen af aan het zoutkristal en dit geeft het Atlantische zeezout zijn unieke lichte grijze kleur en onmiskenbare smaak.
Traditionele productie van keltisch zeezout.
Al eeuwenlang vind de productie van keltisch zeezout plaats met de hand. In verschillende opeenvolgende zoutpannen wordt zeewater langzaam keltisch zeezout. Atlantisch zeewater stroomt in de zomer bij hoogtij via een kanalenstelsel in een eerste zoutpan, waar het tot rust komt, zodat grote deeltjes in het water kunnen bezinken.
Het zuivere zeewater dat overblijft wordt verder geleid naar de volgende zoutpan. Deze en volgende zoutpannen hebben een kleibodem vol mineralen en sporenelementen. Door de klei neemt het natriumgehalte in het zeewater iets af. Dat geeft keltisch zeezout zijn zachte smaak.
In de laatste zoutpan wordt het zeewater, dat inmiddels zelf vol mineralen en sporenelementen zit, opnieuw tot rust gebracht, zodat de zon het water kan verdampen. De mineralen en sporenelementen worden opgenomen in het zout dat zich langzaam afzet op de bodem. De bovenste zoutlaag, die het minst in aanraking kwam met de kleiachtige ondergrond en bijna wit van kleur is, wordt dan eerst met de hand afgeschept. Dit zout heet Fleur de sel.
Vervolgens schept men het overige zout, dat grijs van kleur is en meer mineralen en sporenelementen bevat dan het Fleur de Sel, met de hand af. Dit vochtige zeezout wordt vervolgens nog een half jaar gedroogd, waarna het reststreeks in de verpakking wordt geschept, zonder dat het nog verder wordt behandeld.
Smaak en gebruik
Het Keltische zeezout met zijn sterke maar zachte zoute smaak is geschikt voor vele gerechten. Door zijn hoge restvochtigheid is het niet geschikt om te gebruiken in een zoutmolen. Het is wel een uitstekende vervanger voor gewoon zout, tafelzout of jozo zout. Lees hieronder meer over waar keltisch zeezout te koop is.Waar kunt u keltisch zeezout kopen?
U kunt natuurlijk keltisch zeezout kopen bij Vehgroshop. In onze webshop kunt u keltisch zeezout bestellen in verpakkingen van klein naar groot. Meldt u aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele keltisch zeezout aanbieding meer.
Premium Keltisch Zeezout Grof Vochtig 0.8-5 mm
Dit product van VehGro is een product van premium kwaliteit. Dit product is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur. VehGro staat voor producten, die gezond zijn en van de hoogste kwaliteit. De door ons geselecteerde (biologische) natuurproducten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.
De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.
Op zoek naar Groothandel of grootverpakking van keltisch zeezout?
VehGro is groothandel en importeur van Keltisch Zeezout Grof Vochtig 0.8-5 mm. Wij bieden een scala van duizenden (biologische) ingrediënten die wij zowel als single ingredient of als mix kunnen aanbieden. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die wij bieden om van onze ingrediënten uw eigen producten te maken?
Bekijk dan ons private label concept.
Uw eigen private label Keltisch Zeezout Grof Vochtig 0.8-5 mm?
Wilt u uw eigen Keltisch Zeezout Grof Vochtig 0.8-5 mm op de markt brengen? Neem dan contact op met onze sales afdeling. Wij helpen u graag verder.
Artikel Nummer | 30168-conf |
---|---|
Productspecificatie | Specsheet |
Kleur | Grijs |
Aanbevolen gebruik | Toevoegen naar smaak |
Ingrediënten | Zeezout |
Speciale Eigenschappen | Conventioneel, 100% Natuurlijk |
Land van teelt | Frankrijk |
Merk | VehGro |
HS-Code | 25010091 |
Private Label mogelijk? | Ja |
Energie (kcal/kJ) | - |
Eiwitten | - |
Koolhydraten | - |
Vetten | - |
Verzadigde Vetten | - |
Vezels | - |
Natrium | 35 g |
Zout | - |