rode kool met appel

Bent u op zoek naar een heerlijk gerecht vol met gezonde groente en fruit? Neem dan eens dit recept door over rode kool met appel. Het gerecht is rijk aan diverse mooie smaken en is zeer geschikt voor vegetariërs of veganisten, aangezien het geen dierlijke producten bevat. Daarnaast past rode kool met appel als bijgerecht heel erg goed bij stoofvlees of bij kip uit de oven.

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder de buitenste bladeren en de harde stronk van de rode kool en hak in vieren. Schaaf de kool of snijd hem in smalle slierten. Breng het water samen met wat zout, de appelstroop en de azijn aan de kook. Voeg dan kruidnagels, laurier, jeneverbespoeder, kaneel en de gesneden rode kool toe. Schep alles door elkaar en laat met de deksel op de pan een uur zachtjes koken. Roer zo nu en dan even om. Ondertussen kun je de appels schillen en in kleine stukjes snijden. Voeg dit bij de rode kool en laat met de deksel schuin op de pan nog een half uur koken totdat de rode kool gaar is en al het water is verdampt. Doe het vuur uit, maar laat de pan op het fornuis staan. Schep de boter door de rode kool en verwijder de kruidnagels en het laurierblad. Breng tot slot op smaak met wat zout, de suiker en een scheutje azijn.



Geïnteresseerd in producten zoals Kaneelpoeder?