Lijnzaad Gebroken Biologisch

Gebroken lijnzaad biologisch combineert een fijne structuur met een nootachtige smaak. Bestelbaar bij Vehgroshop in verschillende verpakkingsgroottes, met snelle levering en zonder verplichte minimale afname.
- Bevat veel vezels, omega-3 vetzuren, magnesium en eiwitten
- Gebroken lijnzaad wordt beter opgenomen door het lichaam dan hele zaden
- Heerlijk en geschikt om door baksels of kookgerechten te doen
Wat is Lijnzaad?
Lijnzaad is afkomstig van de vlasplant, een van de oudste landbouwgewassen ter wereld. Dit zaad staat bekend om zijn veelzijdigheid en voedingsrijke samenstelling. Binnen de voedingsindustrie is met name lijnzaad populair vanwege de verbeterde opneembaarheid van voedingsstoffen. Bij Vehgroshop bieden wij gebroken lijnzaad biologisch aan in diverse verpakkingsgroottes, van kleinverpakkingen tot grootverbruik, zonder minimale afnamehoeveelheid (MOQ).
Gebroken Lijnzaad - bron van Omega 3 vetzuren
Lijnzaad bevat diverse gezonde voedingsstoffen, waaronder omega 3-vetzuren in de vorm van alfa linoleenzuur – een essentieel vetzuur dat het lichaam niet zelf kan aanmaken. Daarnaast is het vol vezels en een bron van mineralen zoals magnesium. Dankzij deze samenstelling wordt lijnzaad beschouwd als een echte superfood binnen een gevarieerd voedingspatroon.
Is Lijnzaad gezond? Het kan zeker van toegevoegde waarde zijn op een gebalanceerd eetpatroon door de voedingsstoffen, omega 3-vetzuren vezels en ook bevat lijnzaad veel nuttige mineralen. Maar let op de potentieel schadelijke stoffen cyanogene glycosiden. Deze stoffen kunnen door het lichaam omgezet worden naar de gifstof cyanide. Deze stoffen komen ook voor in bittere amandelen.
Aanbevolen inname
Een normale consumptie van maximaal 28 gram lijnzaad per dag vormt doorgaans geen risico voor het menselijk lichaam, maar vermijd overmatige inname. Door het product te verhitten kun je de hoeveelheid cyanide flink beperken, eet gebroken lijnzaad daarom niet rauw. Door de juiste hoeveelheden te eten zorg je ervoor dat de vezels de normale stoelgang ondersteunen en juist niet de gezonde spijsvertering in de weg zitten.
Verschillende vormen en toepassingen
-
Gebroken lijnzaad wordt gemakkelijker opgenomen door het lichaam dan heel lijnzaad.
-
Voor smoothies, yoghurt en salades is gebroken lijnzaad de meest gebruikte vorm.
-
In bakproducten kan zowel heel lijnzaad als gemalen lijnzaad worden verwerkt, afhankelijk van het gewenste mondgevoel.
-
Door de nootachtige smaak en neutrale geur past het goed in zowel zoete als hartige gerechten.
Toepassingen van Gebroken Lijnzaad
Professionele keukens gebruiken gebroken lijnzaad, dat een neutrale smaak heeft, om gerechten te verrijken zonder de smaak te overheersen. Denk aan toepassing in:
-
Smoothies en ontbijtbowls
-
Kwark of yoghurt
-
Soepen, salades en dressings
-
Brood en gebak
Wie lijnzaad gebruiken wil op regelmatige basis, kan het beste afwisselen tussen gebroken lijnzaad en andere bronnen van gezonde vetten. Voor een gezond dieet is het goed om gebruik lijnzaadolie te maken, ook als populaire aanvulling, vooral als bron van omega 3.
Lijnzaad kopen bij Vehgroshop
Bij Vehgroshop kunt u biologische gebroken lijnzaad kopen in verpakkingen vanaf 100 g tot zakken van 25 kg. Dankzij ons B2B-model, flexibele verpakkingsopties en het ontbreken van een MOQ, kunnen zowel groothandels als kleinere afnemers profiteren van onze premium kwaliteit.
Opslag en houdbaarheid
Bewaar gebroken lijnzaad, dat rijk is aan vezels, altijd koel, droog en donker om de kwaliteit en voedingswaarde te behouden. Na openen goed hersluiten om blootstelling aan lucht en licht te vermijden. Dit verlengt de houdbaarheid en voorkomt oxidatie van de omega 3-vetzuren.
Artikelnummer | 40100-conf |
---|---|
Productspecificatie | Specsheet |
Productvorm | Gebroken |
Ingrediënten | Lijnzaad |
Vitamines en Mineralen | Magnesium |
Speciale Eigenschappen | BIO |
Land van teelt | Canada |
Merk | VehGro |
HS-Code | 12040090 |
Private Label mogelijk? | Ja |
Aanbevolen gebruik | Toevoegen naar smaak. Alleen gebruiken om te koken en te bakken. Niet rauw consumeren! |
Energie (kcal/kJ) | 534 kcal / 2234 KJ |
Eiwitten | 18,3 g |
Koolhydraten | 28,9 g |
Vetten | 42,2 g |
Verzadigde Vetten | 3,7 g |
Vezels | 27,3 g |
Natrium | - |
Zout | 0,08 g |
Koper | 36,00% RI |
Fosfor | 28,29% RI |
Zink | 24,00% RI |
Vitamine B2 | 21,43% RI |