amandelbrood met banaan

Ingrediënten:

Optioneel:

  • Amandelschilfers ± 10 gram

Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Blender/Keukenmachine
  • Bakvorm

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Gebruik een blender of keukenrobot om een beslag te maken van de bananen, het bakpoeder, de eieren, het amandelmeel, de kaneel, een snufje zout en de kokosolie.
  3. Giet het beslag in een bak en voeg de grof gehakte amandelen, rozijnen (of bessen) toe en meng het geheel goed door elkaar.
  4. Vet de bakvorm in. Giet het beslag in de bakvorm en strooi eventueel de amandelschilfers erover heen.
  5. Bak het brood ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Als het het brood te snel bruin wordt, doe er dan wat bakpapier overheen. Je kunt kijken of het brood klaar is door er in te prikken met een satéprikker, blijft die schoon dan is het brood klaar.
  6. Tip: Je kun het amandelbrood gerust een paar dagen bewaren in de koelkast.

Het gerecht is nu klaar om te serveren, eet smakelijk!

Geïnteresseerd in producten zoals amandelmeel?