
Ik moet u wel attenderen dat de portie voor 1 à 2 personen is gemaakt. Het was echt heerlijk en zeker het proberen waard!U heeft de volgende ingrediënten nodig:
Ingrediënten:
- 150 gram kastanjechampignons
- 150 Ã 200 gram kip
- 1 Ã 2 theelepeltjes knoflookgranulaat
- Snufje chilipoeder
- 1 Ã 2 theelepels kipkruiden of uw eigen kruiden voor de kip
- 1 gesneden ui
- 5 eetlepels olijf- of kokosolie
- 30 Ã 40 gram prei
- 3 paprika's nodig (u gebruikt maar 1/3 paprika van elke kleur: rood, geel en groen)
- 4 Ã 5 grote eetlepels geconcentreerde champignonsoep
- 30ml à 40ml water
- 1 Ã 2 theelepeltjes reishipoeder
Stappenplan
- Snij de kip in blokjes en snij de knoflook heel fijn. Vervolgens doet u dit in een bakje met 4 eetlepels olijf- of kokosolie.
- Voeg aan het bakje met kip, de kipkruiden en een snufje chilipoeder toe. Laat dit 5 minuten staan.
- U kookt de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking van de rijst.
- Snij vervolgens de rest van de groente: kastanjechampignons, prei en paprika(1/3 rood, 1/3 geel en 1/3 groen).
- Zet nu een normale wokpan op. Voeg daarin 1 eetlepel olijf- of kokosolie en laat dit heet worden. Braad de kip aan.
- Na dat de kip aangebraden is, kunt u de andere groenten ook toevoegen aan de wokpan.
- Bak dit 5 minuten aan en vervolgens voegt u 4 Ã 5 flinke eetlepels geconcentreerde champignonsoep bij de kip en de groenten.
- Direct na stap 7 voegt u direct iets water toe. Doe dit in stapjes en bepaal de dikte zelf.
- Vervolgens voegt u de bijzondere reishipoeder toe. Doe dit in stapjes.
- Roer het nog eventjes door en: Eet u smakelijk!
Tips:
- Voeg de reishipoeder langzaam toe in kleine stapjes. De reishipoeder heeft een sterke smaak.
- Als u van scherp houdt, kunt u bij de kip een snufje chili poeder extra er bij doen.
- Wilt u niet dat de geconcentreerde champignonsoep er in komt? Gebruik dan creme fraiche, boursin of zelfgemaakt witte roomsaus.