Kurkuma Poeder Biologisch
Groothandel & Private label van Kurkuma Poeder Biologisch. In bulk inkopen of als consument? Bestel direct!
- bespaar
Extra accessories
- Bevat de sterke antioxidant curcumine, die kan bijdragen aan een gezond voedingspatroon.
- Rijk aan kalium, natrium en curcumine, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan gerechten en supplementen.
- Veelzijdig in gebruik, zowel in Indiase gerechten als in thee en verzorgingsproducten.
Biologisch Kurkumapoeder
Kurkuma heeft een bekende smaak die aan gember doet denken, maar wat bitterder is in de nasmaak. Het is een ingrediënt dat vaak in curry's en oosterse gerechten wordt gebruikt, maar ook als gele kleur stof in bijvoorbeeld mosterd.
Waar komt Kurkuma gemalen vandaan?
Kurkuma, bekend om zijn kenmerkende goudgele kleur en een veelzijdig gebruik in zowel culinaire als medicinale toepassingen, is afkomstig van de wortel van de plant Curcuma longa. Deze plant is inheems in Zuidoost-Azië en India, waar het een eeuwenlang gebruikt is als belangrijk onderdeel is van de cultuur en keuken, vooral bekend als een van de hoofdingrediënten in curry.
Productieproces van Kurkumapoeder
Het maken van kurkumapoeder is een proces dat zorgvuldigheid en precisie vereist om de kwaliteit en de potentie van het specerij te behouden.
Oogsten
Biologische Kurkuma planten zijn klaar om geoogst te worden ongeveer 7 tot 10 maanden na het planten, wanneer de bladeren beginnen te verkleuren en verdorren. De wortels worden dan ook geoogst.
Koken
De geoogste wortelstokken worden grondig gewassen om alle grond en vuil te verwijderen. Vervolgens worden ze in water gekookt. Dit koken helpt om de wortelstokken te steriliseren en maakt het gemakkelijker om de huid te verwijderen. Daarnaast verbetert het de kleur en textuur van de kurkuma.
Drogen
Na het koken worden de wortelstokken uitgespreid om te drogen. Traditioneel gebeurde dit in de zon, maar tegenwoordig worden ook industriële drogers die een consistente hitte leveren. Dit kan meerdere dagen duren, afhankelijk van de methode en de omgevingsomstandigheden. Het doel is om de kurkuma wortels te drogen zodat ze hard en broos worden.
Malen
De gedroogde wortelstokken worden vervolgens gemalen tot een fijn poeder. Dit gebeurt in grote industriële molens die de kurkuma verwerken tot een uniforme consistentie. Het poeder dan gezeefd om eventuele grote deeltjes te verwijderen.
Is Kurkuma Gezond?
Hoewel gemalen kurkuma een krachtig kruid is, wordt het door het lichaam niet optimaal opgenomen. Om de opname te verbeteren, is het aan te raden kurkuma te gebruiken in combinatie met zwarte peper. Deze combinatie zorgt voor een betere opname van de Curcumine.
De Unieke Kenmerken van Kurkumapoeder
Onze biologische kurkuma, ook aangeduid als de Indiase geelwortel of gele gember, is zorgvuldig gemalen uit geselecteerde kurkuma wortels en is 100% puur en biologisch.
De gemalen kurkuma heeft een fijn, poederachtige textuur, en gele kleur die naadloos opgaat in elk gerecht waaraan het wordt toegevoegd, van traditionele Indiase curry's tot moderne fusion-gerechten. Gebruik kurkuma bijvoorbeeld eens in een baksel voor de gele kleur.
Voedingswaarden en Kwaliteit
Elke 100 gram biologische gemalen kurkuma bevat ongeveer 3 tot 5% curcumine, de actieve stof die bekend staat om zijn antioxidatieve eigenschappen. Het product is rijk aan vezels, eiwitten en bevat een laag gehalte aan verzadigde vetzuren.
Gebruik Kurkuma in de Keuken
Gemalen Kurkuma, ook bekend als 'koenjit' en 'kunyit' in sommige culturen, is een basisingrediënt in Indiase gerechten, maar wordt ook veel gebruikt voor het op smaak brengen van rijst, soepen, sauzen, en curry's. Deze kleurrijke specerij combineert uitstekend met zwarte peper, gember, en mosterd. Daarnaast kun je kurkuma gebruiken om kurkuma thee zetten van de gedroogde stukjes.
Dosering en Veiligheid
Er is geen vastgestelde Referentie Nutriënten Inname (RNI) voor kurkuma, maar het is aanbevolen om de dosering op het etiket niet te overschrijden. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert maximaal 3 mg curcuminoïden ( waaronder de stof curcumine) per kilogram lichaamsgewicht per dag; voor iemand van 75 kg is dat ongeveer 7 gram kurkumapoeder. De typische dosis in studies is 500 mg kurkuma met zwarte peper.
Voor wie is kurkuma mogelijk niet geschikt?
Hoewel kurkuma veilig is voor velen, wordt gebruik afgeraden bij zwangerschap, borstvoeding, galblaasproblemen, nierstenen, bloedstollingsziekten, bij gebruik van bloedverdunnende medicijnen, ijzertekort en diabetes. Bij twijfel altijd eerst een huisarts raadplegen.
Groothandel biologische kurkuma producten
Op zoek naar een groothandel of grootverpakking van kurkuma? Vehgroshop is groothandel in kurkuma poeder. kurkuma kopen? Wij bieden verschillende verpakkingen aan van 100 gram tot volle pallets. Meldt je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele kurkuma aanbieding meer.
Artikelnummer | 43410-conf |
---|---|
Productspecificatie | Specsheet |
Extra Info | Nutritional Values Flowchart |
Productvorm | Poeder |
Kleur | Geel |
Ingrediënten | Kurkuma |
Vitamines en Mineralen | Kalium |
Speciale Eigenschappen | BIO |
Land van teelt | India |
Merk | VehGro |
HS-Code | 09103000 |
Private Label mogelijk? | Ja |
Aanbevolen gebruik | Toevoegen naar smaak |
Energie (kcal/kJ) | 341,7 Kcal / 1429.6 kJ |
Eiwitten | 8,42 g |
Koolhydraten | 71,2 g ( Sugar <0.5 g) |
Vetten | 2.56 g |
Verzadigde Vetten | 0.15 g |
Vezels | 20.92 g |
Zout | 0.49 g |